Jense Gerrits | Utrecht
Freelance tekstschrijver / copywriter

Hier vind je een selectie van artikelen die ik geschreven heb. Soms voor opdrachtgevers en soms puur voor mijn eigen vermaak.


► Waarom Black Lotus 50 duizend euro kost

Black Lotus is de meest iconische kaart uit de trading card game Magic: the Gathering. Veel mensen, zelfs zij die geen Magic spelen, hebben wel eens van deze kaart gehoord. Gisteren zag ik toevallig dat de originele artwork van Black Lotus momenteel te koop staat voor 6,5 miljoen dollar. Ik tweette dit feitje en merkte op dat mensen benieuwd waren naar het verhaal achter de Black Lotus, waarom de kaart zo duur is en waar deze prijs op gebaseerd is.


Lees verder →

► Van Badhuis tot Brouwerij

Onlangs had de windmolen de Gooyer het flink te verduren tijdens de sneeuwstorm die het land in zijn greep hield. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, bevindt de brouwerij zich niet ín deze tweehonderd jaar oude reus maar in het pand ernáást. Het gebouw waar je tegenwoordig de brouwerij en proeflokaal vindt, is het voormalige badhuis de Funen. Een geschiedenisles!


Lees verder →

► Ik dronk een biertje met Kees Plattel van Brouwerij Nooitgedacht

Ik heb op een regenachtige namiddag met Kees afgesproken in Café Delirium, het biercafé dat maar liefst 720 verschillende bieren schenkt. Kees Plattel is één van de zes brouwers van Brouwerij Nooitgedacht. Een groep gelegenheidsbrouwers die onlangs een biertje gebrouwen heeft en aan te schaffen was via hun zogenaamde 'kratfunding', een variant op het welbekende crowdfunding.


Lees verder →

► Ik sprak af met de gasten van Bird Brewery

Nognietnaar Huismus, Rumoerige Roodborst en Datsmaaknaar Meerkoet. Een greep uit het assortiment van Bird Brewery, een kleine brouwerij uit Amsterdam. Ik heb op zaterdagmiddag afgesproken met Rik van den Berg, één van ’s lands Jongste biersommeliers, voorzitter van biergenootschap ’t Nieuweland en samen met Ralph van Bemmel oprichter slash eigenaar van Bird Brewery.


Lees verder →

► Personal Branding, relevant voor iedereen!

randing is de discipline die zich bezighoudt met het creëren van een unieke, onderscheidende klantperceptie van een product en is een onmisbaar onderdeel van de marketingmix. Maar het belangrijkste merk, voor uzelf, bent u. Personal branding is uzelf als merk zien, weten wat u uniek en onderscheidend maakt van anderen en uzelf dusdanig te presenteren aan de 'markt'.


Lees verder →

► How to Read More

While I am aware that a large number of articles such as this one exist online, none have been written by me yet. The fact that you opened this article tells me one thing: you want to read more, and you want to know how I did it. Two years ago, I wasn’t much of a reader. Last year, I read 30 books. Reading isn’t only fun, it is also a way to improve your brainactivity and expand your vocabulary.


Lees verder →