Jense Gerrits | Utrecht
Freelance tekstschrijver / copywriter

Hieronder vind je alle opdrachtgevers waar ik de afgelopen 7 jaar voor gewerkt heb.

► November 2022 - Heden: Argos Multilingual

Voor Argos Multilingual ben ik werkzaam als freelance copywriter voor verschillende opdrachtgevers. In deze hoedanigheid schrijf ik vooral langere artikelen van pak 'm beet 1500 woorden.

► Augustus 2021 - Heden: Lekkerstoken.nl

Voor Lekkerstoken.nl schrijf ik een maandelijkse blogpost over alle verschillende aspecten die komen kijken bij het kopen en bezitten van een houtkachel. Deze blogposts kun je hier lezen.

► Juni 2020 - Heden: 123Trapliften

Ik was de huisschrijver voor 123Trapliften - een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de revisie, montage en het onderhoud van tweedehands trapliften. Wanneer zij teksten nodig hadden, belden ze mij. In deze hoedanigheid heb ik onder meer vacatures, blogs en productpagina's geschreven en interviews met personeel afgenomen.

► Juli 2018 - Heden: InstallatieBalie.nl

Als huisschrijver van de Haagse Installatiebalie.nl ben ik hun eerste lijntje bij tekstuele vraagstukken. Of het nou om een mailing, post voor op de socials of een artikel gaat: Ik schrijf het. Daarnaast voorzie ik de InstallatieBalie.nl van hun maandelijkse portie prikkelende content.


► Augustus 2022: Leger des Heils 50|50

50|50 het onderdeel van het Leger des Heils dat zich inzet voor dagbesteding, arbeidsreintergratie, sport en vrije tijd. Voor 50|50 Amsterdam heb ik de copy mogen schrijven voor een brochure gericht op zowel hulpverleners als deelnemers.


► Januari 2020 - Oktober 2021: Knulst vloeren

Voor het familiebedrijf Knulst Vloeren uit Nunspeet schrijf ik periodieke blogs over - hoe kan het ook anders - vloeren. Bijvoorbeeld over de prijs van een houten vloer of over welke soort vloer goed samen gaat met welke keuken. Naast het schrijven van digitale content, heb ik een cursus zakelijk schrijven georganiseerd voor de medewerkers van Knulst Vloeren.


► April 2020 - Mei 2020: Forensisch centrum Teylingereind

Voor forensisch centrum Teylingereind heb ik meerdere medewerkers geïnterviewd. Op basis van deze gesprekken heb ik persoonlijke verhalen geschreven met als doel nieuw personeel te werven.

► December 2019 - Februari 2020: Johnny Wonder

Voor het Amsterdamse communicatiebureau Johnny Wonder heb ik sociale media content geschreven voor NS Spoordeelwinkel, NS Internationaal en de Utrechtse woningcoörperatie Mitros.


► April 2019 – Mei 2019: Axioma

In opdracht van Axioma heb ik voor zorgprofessional Medireva een tweetal artikelen geschreven voor hun platform 'Vertel', deze vind je hier en hier.


► Oktober 2018 - Januari 2020: MAAK

Voor MAAK heb ik een hoop gedaan. Waaronder de voice-over voor deze Vodafone commercial. Ook heb ik meegeschreven aan de schripts van Is this Art?, een webserie van het Rijksmuseum. Daarnaast heb ik Engelstalige subtitles geschreven voor #PlayFaster, een vijf-delige webserie van Vodafone, RijksCreative en Is this Art? De laatste twee in opdracht van het Rijksmuseum.


► Maart 2018 - April 2018: Dimovo

Ik heb Dimovo geassisteerd tijdens het schrijven van een E-book over Digital Branding.


► Januari 2018 – April 2019: Codator

Voor Netjesscheiden.nl en Ontslaghulp.com, twee labels van van Codator, heb ik brandstories geschreven. Deze zijn hier en hier te lezen.


► Augustus 2017 - September 2017: Nicolaas Kroone

Voor een door Nicolaas Kroone geproduceerde productvideo voor Media Science, heb ik de complete voice-over geschreven.


► Augustus 2017: TypeTopia

Voor TypeTopia heb ik verschillende SEO-proof landingspages geschreven.


► Juni 2017 - Juni 2019: Bouwhuysch

Voor het Amsterdamse werving- & selectiebureau Bouwhuysch heb ik een serie interviews afgenomen en uitgewerkt tot persoonlijke verhalen. Deze verhalen worden door Bouwhuysch gebruikt als unieke content voor op LinkedIn en zijn hier te lezen.


► Mei 2017 - September 2017: MisterGreen

Voor de Amsterdamse leasemaatschappij van electrische auto's MisterGreen heb ik de volledige copy geschreven voor hun vernieuwde website.


► Februari 2017 - April 2018: Brouwerij 't IJ

Ik ben ruim een jaar lang online redacteur geweest voor de Amsterdamse brouwerij 't IJ. Tijdens deze periode was ik verantwoordelijk voor alle content op de website en sociale kanalen van Brouwerij 't IJ. Enkele stukken die ik voor hen geschreven heb zijn Bokbier, bier om de herfst te vieren, Van Badhuis tot Brouwerij en Op Bezoek bij de Gasten van Bird Brewery.

► Februari 2017 - Augustus 2017: Jarno Duursma

Ik heb Jarno geassisteerd tijdens het schrijven van meerdere artikelen en nieuwsbrieven. Daarnaast heb ik geholpen met het redigeren van zijn boek De Digitale Butler.


► November 2016: Dopamine

Voor een door Dopamine geproduceerde video voor Van Gas Los heb ik de complete copy geschreven.


► September 2016 - December 2016: Priggo

Voor de nieuwe website van online tegelwinkel Priggo.nl heb ik gedurende deze periode - in samenwerking met Menno van den Bos - ruim 100 SEO-proof productteksten geschreven.


► September 2016: Boom Uitgevers Amsterdam

Ik heb voor Wiskunde voor Technici - een door Boom Uitgevers ontwikkelde leermethode - de copy geschreven voor zowel een mailing, folder als productwebsite.


► Juni 2016: FutureFlock*

Voor de vernieuwde website van FutureFlock* heb ik de volledige copy geschreven in zowel het Nederlands als Engels.


► April 2016 - December 2018: Healthcare Job

Voor Healthcare Job schreef ik een wekelijks artikel met betrekking op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, persoonlijke productiviteit en -ontwikkeling. Deze artikelen zijn hier te lezen.


► April 2016: The College Development Centre

Voor de vernieuwde website van The College Development Centre heb ik de complete copy geschreven.